воскресенье, 2 октября 2011 г.

(Pentru Radio "Vocea Basarabiei")



10 automobile au fost donate Centrelor comunitare pentru suportul pacienţilor cu tuberculoză care activează în Republica Moldova. Automobilele de marca "Suzuki" au fost procurate în cadrul Proiectului Fondului Global, de către Centrul PAS.
Conform directorului Centrului PAS, Andrei Moşneaga, cele 10 centre comunitare au primit în gestiune cite o unitate de transport cu scopul de a mări rata succesului în tratamentul tuberculozei şi asigurarea controlului acestei infecţii.
Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi menţionează că pentru procurarea automobilelor au fost alocaţi din Fondul Global mai mult de 2 mln de euro. O parte din aceşti bani au fost investiţi şi pentru renovarea celor 10 edificii, precum şi procurarea utilajelor noi.
Potrivit Coordonatorul Centrului PAS din Raionul Ungheni, Larisa Scorohotco, se arată mulţumită de automobilul donat. Aceasta menţioneză că datorită lui, bolnavii vor putea fi vizionaţi la domiciliu în orce moment.
Mulţumită de acest suport este şi Coordonatorului Centrului comunitar pentru bolnavi de tuberculoză de la Rezina, Nina Postu. Ea susţine că prin intermediul acestei donaţii speră că gradul mortalităţii provocat de tuberculoză să scadă.
Cel mai mare spital antituberculoză din ţără se află în satul Vorniceni. Acesta la moment înglobează peste 200 locuri de cazare, însă conform Ministrului Sănătăţii, în următoarele 5-6 luni urmează finalizarea centrului, ajungînd la o capacitate de 400 locuri.
                                                                                                  
                                                                                                       Realizat de Lucia VULPE.

Комментариев нет:

Отправить комментарий