среда, 9 ноября 2011 г.

Studenţi PRO sănătăţii


Studenţii pot contribui la crearea unei societăţi informate şi sănătoase. Acest lucru se datorează Reţelei Educatorilor  "Egal la Egal" (Y-PEER), care oferă şansa tinerilor de a deveni jurnalişti în Sănătatea Reproductivă.
             În urma formularelor şi CV-urilor car etrebuie aplicate, în bză de concurs, vor fi selectaţi 20 de tineri ce vor beneficia de o instruire pe subiecte legate de sănătatea reproductivă şi educaţie pentru mass-media, vor avea posibilitatea de a scrie articole pentru buletinul informativ "FĂRĂ TABU", de a participa la şedinţe de planificare şi coordonare în domeniul sănătăţii reproductive şi tineret.  
             Potrivit Anei Susarenco, responsabil de reţeaua Y-PEER din Republica Moldova, această reţea are scopul de a promova un mod sănătos de viaţă. Ea desfăşoară în tabere pentru tineri, instituţii un şir de campanii de informare, comunicare şi educare cu diverse activităţi: ore informative, teatru, serate tematice.
             Silvia Midoni, studentă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, spune că un jurnalist trebuie să fie informat în ceea ce vizează sănătatea, servindu-i un avantaj personal cît şi profesional, de aceea tinerii jurnalişti ar trebui să profite de această oportunitate.
               Formularele de aplicare şi CV-ul pot fi trimise pe mail-ul Organizaţiei pînă la 28 octombrie curent. Y-PEER, reuneşte peste 500 de organizaţii şi instituţii din 48 de şări. În Republica Moldova ea a fost creată în anul 2004 la iniţiativa ONU pentru populaţie.
                                                                        Ştire-notă informativă, realizat de Lucia VULPE
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий